Doç. Dr. İbrahim Ersoy, "Tıp literatürüne göre yarım saatten fazla süren kalp masajı sonrası hayata dönenlerin yüzde 98'inde nörolojik hasar görülür. Ancak, hastamızda hiçbir doku bozukluğu oluşmadı" şeklinde açıklamada bulundu.

Antalya'da yaşayan 3 çocuk babası Oğuz Kağan Çil, oğlunun futbol antrenmanını izlerken aniden rahatsızlandı. Kendi aracıyla Kepez Devlet Hastanesi'ne giden Çil, acil serviste bilincini kaybetti. Acil Tıp Uzmanı Dr. Can Bilal, hastaya hemen müdahale ederek kalp masajına başladı. Yaklaşık 60 dakika boyunca kesintisiz kalp masajı uygulanırken, Çil'e 20 defa elektroşok verildi. Uzun süren çabaların ardından yaşam belirtileri görülmeye başlandı.
Daha sonra hastanenin kardiyoloji bölümünden Doç. Dr. İbrahim Ersoy ve ekibi, Çil'i ameliyata aldı ve 5,5 santimetre uzunluğunda bir stent yerleştirdi. Tıkalı damarı açılan Çil, 4 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Kalbi bir saat boyunca durmasına rağmen, herhangi bir nörolojik rahatsızlık yaşamadığı için hastaneden taburcu edildi.
Hastaya 20'den fazla şok uygulandıktan sonra nabız bulduklarını söyleyen Ersoy, "Koroner anjiyografi sırasında kalbin ön yüz damarında ağız kısmından orta kısmına kadar bir tıkanıklık ve ciddi bir darlık tespit ettik, ardından 5,5 santimetrelik bir stent yerleştirdik." şeklinde konuştu. Müdahaleden sonra elektriksel fırtınanın azaldığını belirten Ersoy, hastanın yaklaşık 12 saat sonra bilincinin geri geldiğini ve solunum cihazından ayrıldığını ifade etti.
"Sigarayı Bırakacağım"
Hastane acil servisine ulaştıktan sonra hiçbir şeyi hatırlamadığını söyleyen Oğuz Kağan Çil, yakınlarından hekimlerin ona büyük bir özveriyle müdahale ettiğini öğrendiğini söyledi. "Doktorlar beni hayata döndürmek için sınırları zorlamış. Onların bir hasta için bu kadar çaba göstermesi beni son derece mutlu etti ve çok duygulandım. Allah beni çocuklarıma bağışladı, bu yüzden çok mutluyum." dedi.
Çil, aynı durumla bir daha karşılaşmamak için daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyerek sigarayı bırakma kararında olduğunu belirtti.