Glasgow Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, yürüme hızının kalp ritmi bozuklukları üzerinde belirgin bir etkisi olduğunu ortaya koydu.

Yüzde 35 Daha Düşük

İngiltere Biyobankası'ndan elde edilen verilerle 420 binin üzerinde orta yaşlı bireyin 13 yıl boyunca yürüyüş alışkanlıkları incelendi. Sonuçlar, saatte 5 ila 6 kilometre hızla yürüyen kişilerin, kalp ritmi bozukluklarına yakalanma riskinin yüzde 35 daha düşük olduğunu gösterdi.

Anksiyete nedir? Nasıl anlaşılır? Anksiyetenin tedavisi mümkün mü?
Anksiyete nedir? Nasıl anlaşılır? Anksiyetenin tedavisi mümkün mü?
İçeriği Görüntüle

Saatte 6 Kilometre Hızla Yürürseniz Yüzde 43'e Kadar Azalıyor

Saatte 6 kilometre hızla yürüyen bireylerde bu risk oranının yüzde 43’e kadar azaldığı belirlendi. Ayrıca, tempolu yürüyüş yapan kişilerin aritmi riskinin ise yüzde 27 oranında düştüğü gözlemlendi.

Kalp Sağlığına Fayda Sağlayabilir

Araştırmanın başyazarı Prof. Dr. Jill Pell, çalışmayla ilgili, "Bu, yürüme hızı ile kalp ritmi bozuklukları arasındaki ilişkiyi inceleyen ilk araştırmalardan biri. Bulgular yürümenin vücuttaki metabolik ve iltihaplanma süreçlerini etkileyerek kalp sağlığına katkı sağlayabileceğini gösteriyor" şeklinde konuştu.

Kaydedilen kalp ritmi bozuklukları arasında atriyal fibrilasyon (düzensiz kalp atışı), taşikardi (hızlı kalp atışı) ve bradikardi (çok yavaş kalp atışı) gibi durumlar da yer alıyor.