Dışişleri Bakanlığı, Kırım'ın Rusya tarafından yasa dışı ilhak edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Bakanlık, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini desteklediğini bir kez daha vurgularken, Kırım'daki fiili durumun uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti.

İran basınından, Bender Abbas Limanı için korkunç iddia: Sabotaj!
İran basınından, Bender Abbas Limanı için korkunç iddia: Sabotaj!
İçeriği Görüntüle
"Uluslararası Hukuka Aykırı Durumu Tanımıyoruz"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2014 yılında gerçekleştirilen "gayrimeşru" referandumun sonucunda Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edildiği hatırlatılarak, "Kırım'daki fiili durumu tanımadığımızı ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ile egemenliğini desteklediğimizi bir kez daha vurguluyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Kırım'daki son gelişmelerin yakından takip edildiği ve Kırım Tatar Türklerinin durumu başta olmak üzere konunun uluslararası toplumun gündeminde tutulmaya devam edileceği belirtildi.

Kırım'da Ne Yaşandı?

Rusya, 16 Mart 2014'te Kırım'da tartışmalar yaratan bir referandum düzenledi. Kırım Tatarlarının boykot ettiği bu referandum sonucunda, yarımadanın Rusya'ya bağlandığı ilan edildi.

[ilgili_haberler][/ilgili_haberler]

21 Mart 2014'te, Kremlin'de gerçekleşen resmi törenle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Kırım ve Sivastopol'ün Rusya'ya bağlanmasını" öngören yasayı imzaladı. Bu adımla birlikte Kırım, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Rusya tarafından ilhak edilmiş oldu.

Uluslararası toplumun büyük bir kısmı, Kırım'ın ilhakını yasa dışı olarak tanımakta ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklemektedir.

Muhabir: Duygu CANLI