Türk Silahlı Kuvvetleri, gelecek yıl elektronik harp alanında ileri teknolojiye dayanan yeni bir kabiliyetle donatılacak
Hava SOJ Projesi
TUSAŞ, Hava SOJ Projesi kapsamında 2019-2020 yıllarında 4 adet Global 6000 uçağı temin etti. Bu uçaklara ASELSAN tarafından geliştirilen elektronik harp sistemleri entegre edilerek, uzaktan elektronik destek ve taarruz yeteneği sağlandı.
Düşman Haberleşme Sistemleri, Konumları ve Radarları Tespit Edilecek
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, proje kapsamında düşman haberleşme sistemlerinin, konumlarının ve radarlarının tespit edilmesi hedefleniyor. Ayrıca, bu sistemlerin sınır ötesi harekâtlarda savaş uçakları karşısında kullanılamaz hale getirilmesi amacıyla karıştırılması ve aldatılması planlanıyor.
Elektronik Harpte Milli Gurur
Hava SOJ sistemlerine entegre edilecek görev sistemleri, büyük ölçüde milli imkanlarla üretildi. Uçaklar envantere girdiğinde, Türk savaş uçakları sınır ötesi operasyonları güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecek.
12 Saat Havada Kalabiliyor
Bombardier Global 6000, havada 12 saat kalabilme kapasitesine sahip. 51 bin feet irtifada servis tavanına ulaşabilen uçağın çift motoru bulunuyor ve jeneratör sistemleri sayesinde görev sistemlerine yeterli elektriksel güç sağlayabiliyor.
Bu uçaklar, elektronik harp sistemlerinin entegrasyonu sayesinde Hava SOJ sistemleri ve yerdeki destek merkeziyle koordinasyon içinde gerçek zamanlı görevler icra edebilecek. Ayrıca, radar ve füze tehditlerini algılayarak etkili tedbirler alma yeteneğine de sahip olacaklar.