Japonya ve Güney Kore, küresel savunma pazarında hızla büyüyor. 2022'de savunma şirketlerinin gelirleri %25 artarak 63 milyar dolara ulaştı. Bu büyüme, Avrupa'yı geride bırakırken, ABD'nin büyüme oranı %15'te kaldı. Japonya ve Güney Kore, savunma ihtiyaçlarını karşılamak için yerli üretimi artırarak, silah ithalatını azalttı.

Bölgesel Güvenlik Yatırımları Artırıyor

TURAN-1: Azerbaycan’ın yerli silahı savunma dünyasında göz doldurdu!
TURAN-1: Azerbaycan’ın yerli silahı savunma dünyasında göz doldurdu!
İçeriği Görüntüle

Japonya, 2022'de büyük askeri reformlara gitti ve 2023’te iç siparişleri 2-4 kat arttı. Mitsubishi Heavy Industries, Japonya Savunma Bakanlığı’na 470 milyon dolarlık denizaltı teslim etti. Kawasaki Heavy Industries, helikopter üretimini artırmayı hedefliyor.

Güney Kore İhracatını Güçlendiriyor

Güney Kore’nin savunma şirketi Hanwha Aerospace, gelirlerini %60 artırdı. Ülke, Chunmoo roket sistemi ve K9 obüslerini Polonya gibi ülkelere ihraç ediyor. Kore Havacılık Endüstrileri, Irak’a helikopter satışı yaptı.

Küresel Talep ve Ortaklıklar Artıyor

ABD, uzun menzilli silahlar konusunda liderliğini sürdürürken, Japonya ve Güney Kore helikopter ve hassas mühimmat alanlarında büyüyor. Japonya, ihracat kısıtlamalarını gevşeterek Orta Doğu ve Avustralya’dan ilgi görüyor. Japonya ve Norveç, savunma teknolojileri için iş birliği yaptı.

Muhabir: Perihan ÜNAL